Esohe Weyden is een woordkunstenaar die zich vooral focust op podiumpoëzie en spoken word. Ze is de campusdichter van Universiteit Antwerpen, waar ze tevens rechten studeert. Ze presenteert verschillende literaire evenementen, waaronder Mensen zeggen dingen Antwerpen en Gent en werkt ook als stadsreporter voor ATV.


Ze bracht haar poëzie al op de meest uiteenlopende podia, van festivals als de Gentse Feesten en Pukkelpop tot klassieke podia als Arenberg en Vooruit. Ze opende het burgerlijk defilé van de Nationale Feestdag in 2021 met een gedicht en zorgde ook voor een poëtische bijdrage op de plechtigheden van de Vlaamse Feestdag in 2020 en 2021.OVERZICHT IN DE TIJDIn 2018 werd ze opgenomen in de auteurslijst van Literatuur Vlaanderen.  In datzelfde jaar werd ze ook finaliste in het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry en won daarnaast vele lokale poetry slams.


In 2019 werd ze verkozen tot Laureaat van de Kunst en sleepte ze een van de Cultuurprijzen voor verdienstelijke Deurnenaars in de wacht. 


In 2020 werd ze stadsreporter voor ATV waar ze voornamelijk kunst en cultuur in beeld brengt. Ze voegde zich bij de Klimaatdichters, waaruit de bloemlezing 'Zwemlessen voor later' verscheen.


In 2021 werd ze benoemd tot campusdichter van Universiteit Antwerpen en was ze ook een van de ambassadeurs van de Jeugdboekenmaand. Ze opende het burgerlijk defilé van de Nationale Feestdag met een gedicht.

Esohe-Weyden-Poëzieweek2021

BIOGRAFIE

ACTUA


Lees hier alle interviews en (kranten)artikels over mijn werk als spoken word-dichteres.

Esohe Weyden, de eerste campusdichter uit Deurne

Antwerpen.be, 1 maart 2021

Campusdichteres Esohe Weyden: "Universiteit denkt out of the box"

Gazet van Antwerpen, 24 februari 2021

Kersverse campusdichter voor UAntwerpen: Esohe Weyden schrijft iedere maand een gedicht over het leven op de universiteit

Het Laatste Nieuws, 24 februari 2021

De leeswereld van Esohe Weyden - iedereenleest.be

Iedereenleest.be, 20 februari 2021

Waarom het optreden van Amanda Gorman jonge dichters hoop geeft

Gazet van Antwerpen, 24 januari 2021

dwars - podiumpoëzie (Humans of UAntwerpen)

dwars, Humans of UAntwerpen,

31 maart 2020

Slam poet en rasechte Deurnenaar is 'Beloftevol Talent'

Het Laatste Nieuws, 28 januari 2020

Afro-Antwerpenaren in beweging: Maravilha Munto en Esohe Weyden

Het Nieuwsblad, 26 maart 2019

Wisper - Interview Esohe Weyden

Wisper, 30 oktober 2018