AGENDA


Wil je me graag eens aan het werk zien? Hou dan regelmatig mijn agenda in het oog. 

September 2021


Wisper: cursusreeks slam poetry 


In deze vijfdelige cursusreeks geef ik een stevige kennismaking met spoken word en slam poetry. Aan de hand van verschillende oefeningen zullen we teksten schrijven die optimaal zijn om voorgedragen te worden, alsook technieken inoefenen om sterker te worden in performance. Er is geen schrijfervaring voor deze reeks vereist. Iedereen is meer dan welkom!DATUM: dinsdag 21 sep, 28 sep, 5 okt, 12 okt, 19 okt

DUUR: 19u30 - 22u

LOCATIE: Noordpoort Antwerpen


Nachtwandeling: Take It To The Streets


Tijdens Take it to The Streets doorkruist het publiek de Antwerpse binnenstad via artistieke interventies op verschillende locaties. Kunstenaars die op een bijzondere of uitzonderlijke manier een verbinding met de stad koesteren, nemen je mee op een performatieve nachtwandelingOp de terminus van deze wandeling word je ondergedompeld in de wereld van het gesproken woord.


Ik neem jullie als curator mee op een literaire en muzikale tour door de stadscampus van de universiteit, de eindhalte van de wandeling, en laat jullie kennismaken met enkele artiesten uit het Antwerpse die me doorheen de jaren omver geblazen hebben met hun talent. 


Welke artiesten zal je aan het werk zien tijdens de wandeling? Manu Moreau, Seckou Ouologuem, Piet Pennentwist, Denis Mensah, Anne Dockx, Tom Driesen, Shaka Shams, Lennert Merckx, Sumaya Chekkali  en ikzelf. 


DATUM: vrijdag 24 september 2021

DUUR: 20u30 - 22u

LOCATIE: Antwerpen


Love At First Sight


Als curator van dienst wil ik jullie graag laten kennismaken met enkele geweldige dichters. Ook neem ik de rol van presentatrice op mij en zal ik de avond vlot aan elkaar praten. Tijdens Love At First Sight krijgen een vijftal geweldige artiesten de kans om een lans te breken voor de woordkunsten en dat in carrouselvorm. Ieder van hen zal dus aan de hand van een doorschuifsysteem telkens vijf minuten de tijd krijgen om ons te overrompelen met hun literaire talent. Dit betekent dat onze favoriete woordkunstenaars meermaals de mogelijkheid zullen krijgen om ons mee te nemen in hun pakkende verhalen. Korte en krachtige performances om van te smikkelen en te smullen, waarbij het woord de rode draad vormt en zich uit in een overheerlijke verscheidenheid van stijlen en figuren.


DATUM: zaterdag 25 september 2021

DUUR: 19u00

LOCATIE: Kavka Oudaan

Oktober 2021


Welkom Little Amal


Op vrijdag 8 en 9 oktober komt ‘Little Amal’ naar Antwerpen, een reuzenpop van 3,5 meter hoog die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt. Ze trekt te voet van Syrië naar Engeland op zoek naar haar moeder en passeert ook in Antwerpen. Ik breng een gedicht ter verwelkoming van Little Amal. DATUM: vrijdag 8 oktober 2021

LOCATIE: Theaterplein Antwerpen


Hommage Jotie T'Hooft


Een hommageavond aan Jotie T'Hooft in Oudenaarde, met een getuigenis en poëzie door Fil Hantko, eerste samensteller van het verzameld werk van Jotie T'Hooft, muzikale intermezzo's door Rein De Vos, de lancering van de 7e Jotie T'Hooft Poëzieprijs en uiteraard slam poetry van mezelf. 


DATUM: zaterdag 9 oktober 2021

DUUR: 20u00

LOCATIE: Kapel oud O.L.V.-Hospitaal, Oudenaarde

November 2021


Dag van de Literatuurkritiek


deBuren en literair-kritisch platform De Reactor organiseren voor de vijfde keer een nascholingsprogramma voor middelbareschooldocenten Nederlands. Het thema is dit jaar (on)voltooid toekomende tijd: hoe kun je in de klas aan de slag gaan met literatuur over de toekomst en literatuurkritiek om leerlingen te laten nadenken over een duurzame wereld?


Tijdens het liveprogramma gaat Ellen Deckwitz in gesprek met Adriaan van Dis, die zich dit jaar liet opmerken met Klifi, een klimaatroman waarmee hij het land wil wakker schudden. Samen met een literair criticus onderzoek je hoe je het boek in de les zou kunnen gebruiken. Ik breng een spannend literair intermezzo en docente Anne-Marie Heideveld vertelt over hoe ze digitaal met haar leerlingen aan de slag ging rond De Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart. Tussendoor wordt er gezorgd voor een smakelijke broodjeslunch.DATUM: dinsdag 2 november 2021

LOCATIE: de Brakke Grond, Nes 45 Amsterdam


Kabaal2021: Kinderboekenfestival


Een tweedaags festival speciaal voor kinderen (0-12j) en hun ouders. Een programma met schrijvers en illustratoren, met slam for kids, met duo-vertellingen, met theater, met voorlezen, met workshops, met muziek, met de mooiste kinderboeken en de bijzonderste beelden. Yousra Benfquih en ik brengen slam op maat van kinderen en met een link naar kinderboeken.                               


DATUM: zaterdag 27 november 2021

DUUR: 14u - 17u

LOCATIE: De Studio